Keizerlijk baden

(foto: Snapshots Of The Past [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons)

Van een afstandje lijken het doorsnee toeristen. Hij een kwieke zeventiger met een geruite pet, zij met een mutsje dat onwillige krullen in bedwang moet houden. Ze staan met hun rug naar de zee, het strand en de duinen. Ze wijzen naar de statige houten villa. Met de donkerbruine verf en de sierlijke dakrand lijkt het huis rechtstreeks te zijn ontvreemd uit een Zwitsers landschap.

Door Bertus Bouwman

Bertus Bouwman (1986) werkte een aantal jaar als eindredacteur voor Wegener Media. Sinds 2013 woont hij in Berlijn waar hij het journalistieke platform Duitslandnieuws.nl heeft opgezet. De afgelopen jaren reisde hij veel rond in de voormalige satellietstaten van de Sovjet Unie. Van de Kaukasus, Centraal-Azië, Rusland tot aan Midden- en Oost-Europa en de Balkan.

Maar dit is Seebad Heringsdorf, één van de vier keizerlijke badplaatsjes in Noordoost-Duitsland aan de Oostzee. Bansin, Heringsdorf en Ahlbeck liggen net in Duitsland. Wie over de boulevard of over het strand verder paradeert, wandelt het Poolse Swinemünde zo (of Świnoujście in het Pools) binnen.


Als u inlogt kunt u verder lezen


Nog geen lid van Donau?
Registreer hieronder en lees direct alles op Donau. Gratis.

gratis lid