Film: Balada | A Balad (Gent, 2 mei)

'Balada'. Bosnië & Herzegovina 2022, Aida Begić
Geschatte leestijd: < 1 minuut

‘Balada’ is een moderne interpretatie van het “perfecte vrouwbeeld” dat in veel Zuidslavische folklore ballades naar voren komt. In die ballades schikten vrouwen zich vaak aan hun tragische lot, in deze film, echter, gaat Begić op zoek naar moderne vrouwelijke liefde, vrijheid en identiteit.

Het hoofdpersonage van de film, Merjem-Meri, is een dertigjarige huisvrouw en moeder van de achtjarige Mila. Ze verhuist na een huwelijk van tien jaar weer naar haar ouderlijke huis. Meri ontdekt er snel dat ze er verstrikt raakt in een web van provinciale regels, verwachtingen en een complexe relatie met haar ambitieuze moeder en haar verwende jongere broer. In een poging om zichzelf opnieuw te leren kennen, waagt ze zich aan een auditie voor een film die in haar buurt zal opgenomen worden.

Bosnië & Herzegovina 2022, Aida Begić

Wanneer: Donderdag 2 mei 19:30
Waar: Campus Ufo, Technicum, Blok 2, Auditorium F, Universiteit Gent

Avatar
Over redactie Donau 165 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.