Barst in je kop: een avond over Bohumil Hrabal (Amsterdam, 8 mei)

Bohumil Hrabal in 1985. Foto: Hana Hamplová
Bohumil Hrabal in 1985. Foto: Hana Hamplová.
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Bohumil Hrabal (1914-1997) is een van de belangrijkste Tsjechische schrijvers van de 20ste eeuw. Zijn werk wordt gekenmerkt door een combinatie van absurdisme, zwaarmoedigheid, surrealisme en slapstickachtige humor. Arbeiders, kunstenaars en filosofen botsen in zijn werk op elkaar. Begin april van dit jaar verscheen Een driebenig paard (Prometheus) en eind april verschijnen twee verhalen onder de titel Huis te koop (Pegasus).

Op deze door het Tsjechisch Centrum Nederland georganiseerde avond gaat Kees Mercks in gesprek met Michel Krielaars, boekrecensent van de NRC en groot liefhebber van Hrabals werk. Verder worden fragmenten getoond uit ‘Het leven is overal. Over leven en dood van de Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal’, een documentaire van John Albert Jansen uit 2000.

Entree is gratis, reserveer graag jouw plek op deze link.

Wanneer: Woensdag 8 mei 2024, 19:30
Waar: OBA Amsterdam

Avatar
Over redactie Donau 165 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.