Boekpresentatie ‘Voices of Russian Resistance’ (Amsterdam, 20 juni)

Voices of Russian Resistance
Geschatte leestijd: < 1 minuut

FreeRussiaNL en Pegasus nodigen je uit voor de boekpresentatie van

Golosa rossiiskogo soprotivlenija
Samensteller Ilya Azar
(Fresh Verlag | 112 pag. | pap.)

Golosa rossiiskogo soprotivlenija bevat de laatste woorden die Russische politieke gevangenen — echte moderne helden en heldinnen — in de rechtszaal hebben uitgesproken. Deze woorden zijn misschien wel de scherpste politieke uitspraken die in Rusland sinds jaren te horen zijn.

Jezelf uitspreken is het laatste wat Russen die het niet eens zijn met Poetin kunnen doen voordat ze jarenlang in de gevangenis worden opgesloten. En niet iedereen overleeft dat.

Het belangrijkste doel van FreeRussiaNL en deze uitgave is om mensen die ver af staan van de Russische realiteit, te laten begrijpen hoe het regime van Vladimir Poetin Rusland heeft veranderd. Niet iedereen realiseert zich dat protesteren in Rusland vrijwel onmogelijk is, dat elk woord of een teken van een afwijkende mening tot gevangenisstraf kan leiden.

De samensteller van deze bundel is Ilya Azar, een bekende Russische journalist die werkt voor Novaya Gazeta Europe. Hij selecteerde de bijdragen voor het boek en schreef korte biografieën over de politieke gevangenen en de inleiding.

De presentatie vindt plaats op donderdag 20 juni bij Pegasus Boekhandel (Singel 367, Amsterdam).

Programma:
16.30 uur: Inloop en welkom
16.45 uur: Samensteller Ilya Azar zal ingaan op het belang van deze uitgave en het werk van FreeRussiaNL.
17.30 uur: Vragenronde voor publiek
Napraten met een drankje

Graag aanmelden via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch (020 623 11 38).

Avatar
Over redactie Donau 174 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.