Dans dans revolutie: Een avond over war fatigue en dans als reddende kracht

Dans dans revolutie
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Hoe reageren we als individuen en maatschappij op langdurige conflicten? Hoe komt het dat onze aandacht verslapt en we gewoon weer instagramvideo’s over avocado’s en yoga gaan kijken? Waarom worden sommige verhalen vergeten?

In samenwerking met de Rode Hoed cureert Lisa Weeda (schrijver) een programma aan de hand van haar nieuwe boek Dans, dans, revolutie. In deze roman stelt ze de vraag: kun je dansen om een bezet gebied te verlossen, een land in gevaar te redden, een oorlogsdode tot leven te wekken? In het boek gaat ze het gevecht aan met de onderwerpen westsplaining, aansprakelijkheid en de machteloosheid van een slepende oorlog.

‘Tanz, tanz. Sonst sind wir verloren,’ zei de wereldberoemde choreograaf Pina Bausch. Houd die zin in je achterhoofd. Dans en zwijg, dans en denk: ik ben een mens, net als jij.

Dinsdag 13 februari 2024, 20:00 uur
De Rode Hoed, Amsterdam
Voor meer informatie & kaartjes

Avatar
Over redactie Donau 174 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.