Debat: De randen van Europa (Amsterdam, 21 mei)

De randen van Europa
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Samen met schrijvers, een vertaler en een dichter tasten we vanuit de literatuur de randen van Europa af. Met de Europese verkiezingen in zicht staan Europa en de EU weer volop in de belangstelling. Van landen die al jarenlang op de wachtlijst voor toetreding tot de Europese Unie staan tot bedenkingen bij het belang van Europa: ons idee van wat Europa is, en tot waar Europa reikt, wordt continu opgerekt of juist vernauwd.   

Welke rol kan literatuur hierbij spelen? Waar liggen de grenzen van ons denken over wat Europa betekent en kan betekenen? En hoe is dit in het bijzonder in regio’s die aan de randen van het continent liggen? 

Op dinsdagavond 21 mei luister je in Desmet Studio’s naar: 

Lisa Weeda, auteur van Aleksandra en Dans dans revolutie. Zij zal haar licht laten schijnen op wat de grenzen van Europa betekenen. Vertaler Charlotte van Rooden brengt een ode aan een roman van een auteur uit Moldavië, waar later dit jaar een referendum zal plaatsvinden over toetreding tot de Europese Unie. Safae El Khannoussi zal vertellen over haar aanstaande debuutroman Oroppa, waarin een kleurrijke cast aan personages de lezer door een Europa leidt dat meestal verborgen blijftMaarten van der Graaff schrijft speciaal voor deze avond een nieuw gedicht. En je kunt luisteren naar Irene van der Linde tijdens een panelgesprek.

De presentatie van het programma ligt in handen van Shula Tas 

Het programma begint om 20:00 uur, maar de inloop is al vanaf 19:30 uur!

Voor meer informatie en tickets >>

Avatar
Over redactie Donau 174 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.