Dichtbij de Donau #2: Een middag over de Roemeense dichter Paul Celan

Dichtbij de Donau (afbeelding: Guido van Hengel)
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Een middag over Paul Celan (1920-1970), geboren in Cernăuți, Roemenië, als Paul Antschel. Celan was een Roemeense dichter en vertaler, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste Duitstalige dichters van het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog.

Donau-hoofdredacteur Frank Elbers gaat in gesprek met vertaler en winnaar van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs Ton Naaijkens en schrijver Mira Feticu, auteur van o.a. Al mijn vaders en Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal. Zij zullen vertellen over het werk van Celan, de taal, thematiek en cadans van zijn gedichten en zijn plaats in de Europese literatuur. Dichter en voordrachtkunstenaar Anne Bosveld zal enkele van Celan’s gedichten voordragen.

Vrijdag 5 januari 2024, 16:30-18:00
Uitgeverij en boekhandel Pegasus, Singel 367, Amsterdam

Graag horen wij via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch (020 623 11 38) of je aanwezig zult zijn.

Avatar
Over redactie Donau 165 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.