19 APRIL – Dichtbij de Donau #3: Vier de lente met Bruno Schulz

Dichtbij de Donau (afbeelding: Guido van Hengel)
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Een middag over Bruno Schulz (1892-1942), de Pools-Joodse schrijver en kunstenaar uit het Oostenrijks-Hongaarse stadje Drohobycz, dat tegenwoordig in het Westen van Oekraïne ligt. Hij werkte zijn hele leven als tekenleraar op een roemloos gymnasium in de provincie, maar werkte ondertussen aan een onvergelijkbaar oeuvre van geestverruimend en zeer poëtisch, duister proza..

Donau-redacteur Guido van Hengel gaat in gesprek met Bruno Schulz-kenners André Roosen (initiatiefnemer van de brievenvertalingen) en kunsthistoricus Gerdien Verschoor, die regelmatig publiceert over Poolse kunst en literatuur. Zij en de Poolse acteur Wojtek Cecherz (stichting POEMA) zullen voordragen uit het wonderlijke werk van Schulz, in het Nederlands en in het Pools.

Meer informatie >>

Vrijdag 19 april 2024, 16:30-18:00
Uitgeverij en boekhandel Pegasus, Singel 367, Amsterdam

Graag horen wij via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch (020 623 11 38) of je aanwezig zult zijn.

Avatar
Over redactie Donau 156 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.