Eastsplainers #6: Media & Memory

Eastsplainers #6: Media & Memory
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op 28 juni, 17:00 vindt in VOX-POP de zesde en laatste Eastsplainers van dit academische jaar plaats. Het thema van deze lezing is Media & Memory.

Voor deze lezing ontvangen we PhD onderzoekers Maria Plichta en Anna Greszta. Beiden zijn lid van het onderzoeksteam Conspiratorial Memory: Cultures of Suspicion in Post-Socialist Europe. Plichta en Greszta zullen het onder andere hebben over hoe complottheorieën gebruik maken van de geschiedenis. Ze richten zich op verschillende Oost-Europese contexten, die allemaal sterk zijn beïnvloed door de Russische oorlog in Oekraïne, en bespreken de rol van cultuur (online en offline, fictie en non-fictie) bij het bedenken van complotten uit het verleden en het heden tegen ‘onze’ gemeenschap. Cultuur- en literatuurtheoreticus – en leider van het onderzoeksteam Conspiratorial Memory – Boris Noordenbos modereert de sessie. Ellen Rutten opent de bijeenkomst met een korte inleiding over de serie Eastsplainers als geheel.

Bij deze lezing zal ook een fundraiser worden georganiseerd door de vrijwilligers van de non-profitorganisatie Collect4Ukraine, die Oekraïense mensen en dieren in nood helpen.

Woensdag 28 juni 2023, 17:00-18:30

📍Universiteit van Amsterdam, Binnengasthuisstraat 3, VOX-POP

For more information and registration >>

Avatar
Over redactie Donau 156 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.