Film: The World Is Big and Salvation Lurks Around the Corner

Светът е голям и спасение дебне отвсякъдe | The World Is Big and Salvation Lurks Around the Corner (Komandarev 2008)
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De tweede film in onze Slavische filmreeks. Deze keer trekken we naar Bulgarije met de stilaan klassiek geworden Светът е голям и спасение дебне отвсякъдe | The World Is Big and Salvation Lurks Around the Corner (Komandarev 2008).

De film wordt ingeleid door studenten Ba2, maar we heffen al een tipje van de sluier op over de inhoud: De film begint in 1970, wanneer Alex (Saško) wordt geboren in een klein Bulgaars stadje. Zijn familie emigreert al snel naar het Westen, meer bepaald naar Duitsland. 25 jaar later slaat het noodlot toe. Door een zwaar auto-ongeluk verliest Saško zijn ouders en lijdt hij zelf aan geheugenverlies. Saško’s grootvader, de legendarische (of beruchte?) Bai Dan, komt naar Duitsland om hem te helpen. Bai Dan leert zijn kleinzoon backgammon spelen en neemt hem mee met een reis per tandem naar Bulgarije. Zo krijgt Saško uiteindelijk niet alleen zijn geheugen, maar ook zijn zin om te leven terug.

Donderdag 14 december 2023, 19:30
Universiteit Gent, Campus Ufo, Technicum, Blok 2, Auditorium F

Avatar
Over redactie Donau 182 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.