Le mystère des voix bulgares

Het vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Het vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares/The Mystery of the Bulgarian Voices, in het verleden bekend als The Bulgarian State Television Female Choir, werd opgericht in de vroege jaren 1950.

Het huidige koor, dat in 2022 zijn 70ste verjaardag vierde, bestaat uit een twintigtal vrouwen van 20 tot 70 jaar. De meeste leden komen uit families waar de bijzondere vocale techniek van generatie op generatie werd doorgegeven. Elk concert van deze mysterieuze Bulgaarse stemmen is en blijft een unieke ervaring, nu ook in de oudste concertzaal ter wereld!

In samenwerking met Muziekcentrum De Bijloke en De Magische Stem vzw, met de steun van Stad Gent en de Ambassade van Bulgarije in België.

Dinsdag 20 juni 2023, 20:00

📍Muziekcentrum De Bijloke Gent

Voor tickets >>

 

Avatar
Over redactie Donau 182 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.