Moldavische minister van Buitenlandse Zaken treedt af

Nicu Popescu (bron: Facebook)
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De Moldavische minister van Buitenlandse Zaken, Nicu Popescu, heeft ontslag genomen. Popescu bij persconferentie vanochtend: “Ik heb met succes de doelstellingen bereikt die aan het begin van mijn mandaat zijn gesteld en in dit stadium heb ik een pauze nodig… De pauze is alleen afkomstig van dit bericht, niet van mijn poging om #Moldavië te verankeren in de Europese Unie.”

Popescu zal vervangen worden door twee ministers: Mihai Popșoi, vice-voorzitter van het parlement, wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Het ministerie van Europese Zaken zal geleid worden door Cristina Gerasimov, voormalig presidentiële adviseur voor buitenlandse zaken.

Bron: Ziarul de Gardă

Avatar
Over redactie Donau 178 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.