Reeks lezingen over Franz Kafka

© Wouter van Riessen - Franz Kafka, 1988, olie op papier
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De avondcursus Kafkas Welten und Wirkung wordt georganiseerd door de VGNU (Vereniging van Germanisten aan Nederlandse Universiteiten) op de Universiteit Utrecht.

De negen lezingen zullen vele aspecten van Kafkas werk toelichten, van zijn Joodse komaf tot de receptie van zijn werk door de Nederlandse theologen. Gelijk de eerste lezing zit bomvol met boeiende informatie – Sarah Cramsey gaf haar lezing als titel Rooted: Kafka and the Jewish Diaspora in Central Europe. Andere lezing wordt gegeven door Niels Bokhove (Kafka-kring) met wie wij aan een avond in maart over Kafkas bezoeken aan bioscopen werken.

Data: 5.2. – 17.6. 2024
Voertaal: Duits, Engels en Nederlands
Aanmelden voor 1 februari
Meer informatie >>

Avatar
Over redactie Donau 182 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.