Rennen voor Belarus

Eén jaar na de verkiezingen in Belarus zijn er overal ter wereld solidariteitsactiviteiten om aandacht te vragen voor de situatie in het land. Bekende Belarussische sporters organiseren een “marathon” voor de vrijheid in het land, waar iedereen thuis zelf aan mee kan doen: https://marathonforfreedom.org/.

Amnesty Nederland organiseert op 9 augustus, de dag van de verkiezingen, een evenement tegenover de Belarussische ambassade in Den Haag, waarbij het mogelijk is 605 meter te rennen, evenveel meters als er politieke gevangenen zijn. De twee evenementen zijn goed te combineren: https://www.facebook.com/events/232928812036864/.

Avatar
Over Christie Miedema 31 Artikelen
Christie Miedema heeft een bijzondere interesse in Midden- en Oost-Europa, mensenrechten, sociale bewegingen en migratie. In 2015 promoveerde ze op de dissertatie Vrede of Vrijheid?, over Westerse linkse organisaties en hun contacten met de oppositie in Polen in de jaren tachtig. In 2019 publiceerde ze het boek Not a Movement of Dissidents over Amnesty International achter het IJzeren Gordijn. In het dagelijks leven werkt ze voor Clean Clothes Campaign en op vrijwillige basis voor Amnesty Nederland en Libereco – Partnership for Human Rights. Haar artikelen over Oost-Europa schrijft ze op persoonlijke titel en verzamelt ze op haar weblog middenineuropa.