Schokeffecten. Eén jaar na de Russische invasie in Oekraïne

Schokeffecten. Eén jaar na de Russische invasie in Oekraïne
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Een jaar na de Russische invasie in Oekraïne kijkt de VPRO vooruit naar de nieuwe wereld die voor onze ogen ontstaat. Hoe ver reiken de consequenties van ‘Europa’s 9/11’ en wat zijn de onverwachte gevolgen van de oorlog? Wat staat er nog te veranderen in de internationale verhoudingen en wat kunnen we daar nu al van zien in de wereld?

Op 17 februari blikt de VPRO vooruit naar wat de wereld te wachten staat. Met bijdragen uit Oekraïne, Jelle Brandt Corstius blikt vooruit op de serie die hij samen maakt met Ruben Terlou, Het verborgen hart van Azië, over de Centraal-Aziatische regio waar de Russische invasie in Oekraine tot nieuwe verhoudingen leidt, een live opname van de podcast Europa Draait Door van Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit, en bijdragen van Frontlinie en Tegenlicht.

Presentatie is in handen van Sophie Derkzen (Bureau Buitenland)

17 februari, Tivoli Vredenburg, Utrecht

Voor meer informatie en kaarten

Avatar
Over redactie Donau 174 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.