Solidariteitstocht voor Oekraïne in Den Haag

Comité Oekraïne Den Haag
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Op zaterdag 24 februari a.s. is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Om hierbij stil te staan, maar vooral om steun en solidariteit met de bevolking van Oekraïne tot uiting te brengen en de vele slachtoffers en gewonden in Oekraïne te herdenken, organiseert het Comité Oekraïne Den Haag een herdenkings- en solidariteitstocht op deze dag.

De demonstratie begint om 14.00 uur – verzamelen om 13.30 uur – in het Eline Vere park. Het Eline Vere park ligt aan de Groot Hertoginnelaan vlakbij de Russische ambassade. De tocht leidt via de Russische ambassade, het Vredespaleis en de ambassade van Oekraïne naar het Lange Voorhout.

Einde 15.45 uur.

Bij de Russische ambassade en de Oekraïense ambassade wordt het volkslied van Oekraïne gezongen. Bij de ambassade van Oekraïne in de Zeestraat worden bloemen gelegd.

Op het Lange Voorhout zal een kort programma zijn met muziek en toespraken van betrokkenen.

Meer informatie >>

Avatar
Over redactie Donau 174 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.