Studiedag Levende Talen Russisch

Studiedag Levende Talen Russisch
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De Studiedag Levende Talen Russisch wordt in samenwerking met Russische Studies te Leiden georganiseerd. We bieden u een gevarieerd programma aan met een plenaire openingslezing door Jessica Gorter over haar nieuwste film ‘The Dmitriev Affair’, gevolgd door een lezing van Mikhail Fishman, presentator bij ‘ТВ Дождь’ en auteur van de politieke biografie van Boris Nemtsov.

Na de lunch gaat het programma inhoudelijk verder met vier parallelle workshops. Daarna geeft de antropologe Alexandra Arkhipova een plenaire lezing over ‘Languages of War and How to Study them’. En na de theepauze verwelkomen we Maxim Osipov die zijn nieuwe literaire tijdschrift Пятая волна presenteert. De middag eindigt met de prijsuitreiking van de zesde vertaalwedstrijd Russisch-Nederlands en natuurlijk met een gezellige afsluitende borrel.

Zaterdag 23 september 2023, 09:15-17:45

📍Lipsiusgebouw, Cleveringaplaats 1, Leiden

Voor meer informatie en registratie >>

Avatar
Over redactie Donau 156 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.