Wij zoeken een stagiair(e) voor online redactie & sociale media

vacature

Geschatte leestijd: 2 minuten

Donau is een onafhankelijk platform over Midden en Zuidoost-Europa. Je kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlands taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen. Donau (www.donaustroom.eu) wordt uitgegeven door Stichting Donau. De redactie bestaat geheel uit vrijwilligers.

Heb jij net als wij een passie of sterke interesse voor het gebied en zou je ons willen helpen met het schrijven van stukjes en het verspreiden van nieuws op sociale media?  Heb je ervaring met facebook, twitter en online redactie? Wil je de redactie versterken met het zoeken naar interessante verhalen en zelf een stuk schrijven over een land naar keuze? Dan zoeken wij jou!

Wat verwachten wij van jou?

 • Sociale media hebben geen geheimen voor je. Je hebt ideeën hoe je kanalen moet inzetten om een publiek te bereiken en Donau onder de aandacht te brengen en je kunt dit ook zelfstandig uitvoeren.
 • Je plaatst wekelijkse updates op Twitter en Facebook;
 • Je biedt ondersteuning aan de redactie bij het plaatsen van artikelen;
 • Je volgt nieuws over Midden en Zuidoost-Europa;
 • Je spot overal originele verhalen waar je vervolgens zelf stukken over schrijft;
  – Je brengt nieuwe ideeën in voor het gebruik van de bestaande social media kanalen van Donau;
  – Je kunt goed zelfstandig werken;
  – Je werkt netjes, je bent proactief, sociaal en communicatief sterk;
  – Je hebt een creatieve denkwijze;
 • Je bent in de gelegenheid om vanuit huis te werken;
 • Aantal uren in overleg.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige werkervaring met begeleiding door een enthousiast team van academici en journalisten van wie je veel kunt leren.

Profiel

 • HBO niveau
 • Opleiding: Communicatie, Journalistiek, Geschiedenis, Europese Studies, Internationale betrekkingen, taal-en cultuur studies.
 • Meewerkstage
 • Minimaal 4 uur per week beschikbaar
 • Uitstekende Nederlandse taalbeheersing; kennis van een van de Midden- en Zuidoost Europese talen is een pré

Wanneer?

Per direct.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Wil jij onze nieuwe online stagiair(e) worden? Stuur dan je cv en motivatie per email, o.v.v. ‘Online stage Donau’. Het is helemaal een pré als je al een zelfgeschreven artikel meestuurt dat vandaag op de site geplaatst kan worden. 

Avatar
Over redactie Donau 165 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.