Zomerfilmcollege 2024 (Antwerpen, 7-13 juli)

Zomerfilmcollege 2024
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Van 7 tot 13 juli organiseert Cinea, de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur, het Zomerfilmcollege 2024 in de Cinema in Antwerpen. Dit jaar is een van de twee modules van het programma toegewijd aan auteurscinema in en rond de Sovjet-Unie na de Dooi.

Aan de hand van lezingen en filmvertoningen duik je in het werk van auteurs als Kira Muratova en Sergej Paradzjanov. Ook de rijke filmgeschiedenis van de Centraal-Aziatische republieken komt aan bod, met filmvertoningen van onder andere Tolomus Okeev. Birgit Beumers (Universiteit Passau, Aberystwyth University) en Eugénie Zvonkine (Université Paris 8) geven vanuit hun expertise duiding bij de films.

Voor het volledige programma en tickets >>

Avatar
Over redactie Donau 174 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.